Waarom worden de bladeren van mijn monstera geel

Geplaatst op: 19.02.2021

Planten en bloemen 12 oktober Help, er groeit een paddestoel bij mijn kamerplant! Sfeervol, gezond en makkelijk in onderhoud: een Monstera past uitstekend in de woonkamer.

In de winter giet je elke 2 à 3 weken. Ook planten hebben weleens wat extra vitamientjes nodig. Zet een stekje licht weg en niet kouder dan 15 °C. Hop, vullen die gieter!

De Monstera of gatenplant is de ideale plant voor groentjes op kamerplantgebied. Voorkom dus dat ze een hap uit de bladeren nemen.

Bedek de stek nog enkele dagen zodat de luchtvochtigheid hoog genoeg blijft. Share on pinterest. Een belangrijk element bij de ontwikkeling van de plant is calcium. Planten en bloemen 14 oktober. Lang werd gedacht dat de vorming van gaten bij de gatenplant te maken had met een foutje in het DNA van de plant. Urban jungle klinkt hartstikke leuk, maar je Vul een geldig e-mailadres in.

Roomed Navigation

Dan weet je dat er iets mis is. Aan de slag met je eigen urban jungle? Houd de aarde wel goed vochtig. Wij zetten een Ziekte Te zien aan: moeilijk te zien tenzij je een vakman bent.

Uitdroging Te zien aan: de bladeren zijn droog en voelen hard aan.

  • Reageer op artikel:. Je kiest zelf hoe vaak, maar 2 keer per week tijdens de zomer en wekelijks in de winter sproeien met de plantenspuit is een minimum.
  • Staat de plant naast een tochtig raam, dan hoeft het niet te verbazen dat de bladeren geel kleuren. Je kiest zelf hoe vaak, maar 2 keer per week tijdens de zomer en wekelijks in de winter sproeien met de plantenspuit is een minimum.

Categorie: Planten. Heeft jouw eerst oh zo groene plant ineens een geel blad. Die zouden smaken naar ananas en banaan. Ziet jouw gatenplant er anders uit en zijn de insnijdingen aan de binnenkant van het blad.

Alsof ze vakkundig met een sjabloon en stanleymesje zijn bewerkt.

Stap 1: controleer het vochtgehalte

Blad wordt geel aan bovenkant van de plant Een belangrijk element bij de ontwikkeling van de plant is calcium. Het opkrullen van het blad heeft meestal te maken met een tekort aan water.

Ook dat is een teken dat de plant te veel water krijgt. Je hebt de volgende symptomen die kunnen optreden:.

Wij zetten een Sfeervol, gezond en makkelijk in onderhoud: een Monstera past uitstekend in de woonkamer. Planten en bloemen 3 oktober. Zijn de bovenstaande vragen allemaal niet van toepassing op jouw kamerplant.

Volwassen bladeren herken je aan de diepe uitsnijdingen.

Hoe verzorg je je plant?

Maar beschermen onze jongeren zich even gedisciplineerd tegen seksueel overdraagbare aandoeningen? En wat als je ze weleens van je glas wijn laat proeven? Ververs het water wekelijks.

  • Verwijder eerst met wat keukenpapier de ergste aanslag van de bladeren.
  • Voeg aarde toe aan de aarde, of zorg voor een waterdoorlatende pot met een schotel eronder.
  • Staat de plant te donker, dan zullen de bladeren minder groot zijn en ook de insnijdingen kleiner.
  • Van de luchtwortels worden in Mexico zelfs manden gevlochten.

Het vocht in de potgrond zal minder snel verdampen, 4 januari 1 min leestijd. Unieke beelden van grizzly die het aan de stok krijgt met roedel wolven. Beestjes Te zien aan: insecten die de bladeren opeten? Bruine vlekken op het blad heeft in veel gevallen te maken met te weinig water! Verdroging van het blad heeft meestal te maken met onregelmatig water geven of bijvoorbeeld 1 week wel water geven en dan 3 weken weer niet.

Redactie Home and Gardendus die blijft vanzelf iets vochtiger, waarom worden de bladeren van mijn monstera geel. Een andere boosdoener kan ook spint zijn.

Hoe komt de gatenplant aan zijn gaten?

Lees ook uitgebreid de instructies op de verpakking. Een belangrijk element bij de ontwikkeling van de plant is calcium.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zet de stek in een glas water op kamertemperatuur. Dit heeft als gevolg dat bepaalde voedingsstoffen niet meer opgenomen kunnen worden door de wortels. Je veronderstelt misschien dat een plant alle voedingstoffen uit de potgrond haalt.


Facebook
Twitter
Comments
Laat een reactie achter

© 2015-2021 plasticfreebondi.org Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.