Jan van galenbad vrij zwemmen

Geplaatst op: 20.02.2021

Geheugen van West is net zo's mooie site om je geheugen op te frissen. De start was bij de oude vijver in het Jan van Galenpark en vandaar uit schaatsend door de boerenslootjes naar de Orteliuskade enz. Ja dat was een harde tijd ook daar we zelf in de familie ook in de zwarte handel zaten waar over ik gelukkig maar weinig wist.

Naamruimten Artikel Overleg. De kinderen gaan deze verhalen dan presenteren. Vraag me niet wat voor schaatsen ik had. Het sportcentrum is vernoemd naar de cartograaf Gerardus Mercator maar bevindt zich aan de Jan van Galenstraat op enige afstand van het naar hem vernoemde Mercatorplein. In die periode hadden we ook nog echte winters want je had zo maar twee tot drie maanden een dik pak sneeuw liggen waar wij weer echte hutten van maakten. Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.

Het tweede sportfondsenbad in Amsterdam kwam in in het toen vrij nieuwe Amsterdam-West en was geheel tussen woonhuizen gesitueerd.

Dat heette in de volksmond Okkies. Bekijk hieronder het rooster. Dirk van den Broek Ik ben geboren in de Bartholomeus Diazsstraat nr 56 in april Hans Bot 24 februari Maar we deden ook leuke dingen natuurlijk. Zat tegenover kleermaker Dop de man met de krukken.

Ik mag wel zeggen dat na die tijd we samsung tv keyboard app iphone tien jarige een mentaliteit hadden van eern 15 jarige, jan van galenbad vrij zwemmen.

Verhalen kan hij niet vertellen zijn verleden doet hem te veel pijn, en nu, nu hij ongeneeselijk ziek is en niet lang meer zal leven, blijven er vragen, niet alleen van mij maar ook van zijn kinderen waar onder mijn vader, hij weet niets of heel weinig van zijn vaders jeugd.
  • Ik weet wel dat het twee linkse waren met als veters twee touwtjes en zo bot als jeweetwel!!!!
  • Openingstijden Bekijk het rooster. Met moeder en 2 zussen Annie en Miep.

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie. Ik ging naar de Jan Evertsen school in '42 dat al gauw werd bezet door het Duitse leger en werd over geplaats naar het Magalans plein tot aan het einde van de oorlog. Allendelaan 3, GW Amsterdam. Wij kregen op school al zwemles van onze gymnastiekleraar Uppink in mei. Ik heb van mijn vader zwemles gehad in het onverwarmde zwemwater met zo's haak in je nek. Het sportcentrum is met begroeide daken en muren gebouwd naar ontwerp van Ton Venhoeven CS en is in , 2 jaar later dan gepland, opgeleverd.

Het sportcentrum is vernoemd naar de cartograaf Gerardus Mercator maar bevindt zich aan de Jan van Galenstraat op enige afstand van het naar hem vernoemde Mercatorplein.

Volg ons op social media Mis nooit meer een actie of korting van jouw Optisport locatie. Het bad bestond uit 2 bassins met jan van galenbad vrij zwemmen diep en ondiep gedeelte en een kinderbad. Het is mogelijk om de zakelijke bijeenkomst te combineren met sportieve activiteiten of een mooie wandeling in het Sloterpark. Als de hut klaar was, versierden we een oude koekenpan?

Recreatiebad Het recreatiebad heeft een oppervlakte van circa m en heeft een diepte van 1. Joop de Waart 29 juli .

Ik ben nu 69 jaar, maar kan me het Jan van Galenbad nog zeer goed herinneren. Het is mogelijk om de zakelijke bijeenkomst te combineren met sportieve activiteiten of een mooie wandeling in het Sloterpark. Onze activiteiten op straat bestonden uit putten voetballen , rondjeslopen slagbal en Bok Bok Berry.

Het was een leuke tijd. Oom Martin heette hij. Allendelaan 3, GW Amsterdam. Het Sportfondsenbad-West heeft 63 jaar bestaan en was een overdekt zwembad in de Cornelis Dirkszstraat gelegen cadeau voor vader verjaardag de Admiralengracht achter de Jan Evertsenstraat. Dus resumerend: mijn jeugd in de Jan van Galenbuurt is ondanks de armoe toch leuk geweest.

Navigatiemenu

Ik heb van mijn vader zwemles gehad in het onverwarmde zwemwater met zo's haak in je nek. Was ook altijd een grote kermis daar tegenover de markthallen. Torresstraat Afgelopen zaterdag ben ik met mijn man, op zoektocht gegaan in Amsterdam, onder andere op zoek naar de Torresstraat, de straat waar mijn opa voor en begin tijdens de oorlog heeft gewoond.

Rond dezelfde tijd kwam er ook een gemeentelijk openluchtbad op een terrein aan de Jan van Galenstraat destijds de uiterste grens van Amsterdam-West.

Het Jan van Galenbad was oorspronkelijk een gescheiden zwembad voor mannen en jongens en vrouwen en meisjes. De tribune biedt plaats aan ongeveer 90 personen. Naamruimten Artikel Overleg. Ook de ligweide en de kleedkamers waren gescheiden.

Anna 14 augustus. Brouwers heb me misschien vergist dat Dirk geen supermarkt was maar was zeker de eerste zelfbediening van Amsterdam sorry voor dit late bericht! Tik bij zoek Zijp in en je vind ze, jan van galenbad vrij zwemmen.

Het gevolg was de groente velden bij de ringdijk werden s'nachts door vele bezocht. Bij de Orteliuskade hield Amsterdam op, het weiland lag lager dan de bebouwing. En hun dochter Dien, die had verkering met Wim Harms. Het Sloterparkbad.

Hans Bot 24 februari. Woonde er tot later op no. Een ome Jan Gobits die ook dansleraar was. Zat tegenover kleermaker Dop de man met de krukken.


Facebook
Twitter
Comments
Laat een reactie achter

© 2015-2021 plasticfreebondi.org Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.