Deze die dit dat oefeningen

Geplaatst op: 28.02.2021

Beter Bijbel. Als het woord verwijst naar een hele zin of gebeurtenis, gebruik je 'wat'.

Meestal gebruik je 'die' en 'dat' als je iets aanwijst wat verder weg is die hond daar, dat huis daar. Kijk maar eens naar deze voorbeelden:. U weet toch zeker wel dat deze auto bekroond is. Dit boek is het mooiste  dat  ik ooit heb gelezen.

Als het verwijst naar een concreet woord, gebruik je die of dat. Na een voornaamwoord dat ,  datgene : Sommige mensen hebben het vooral over datgene wat fout gaat.

Als het terugslaat op een hele zin: Het museum ging failliet, wat een grote strop was voor de gemeente.

Vous n'ignorez pas que cette voiture a t prime. Het aanwijzend voornaamwoord wordt vaak gebruikt in combinatie met een bijwoord " ci " of " l " dat na het zelfstandig naamwoord komt, deze Ces maisons deze huizen.

Kies dit horloge, u zult er heel blij mee zijn. Kijk maar eens naar deze anti inbraak schroevendraaier Wat vindt u van mijn auto. CES die, deze die dit dat oefeningen, met een verbindingsstreepje: - Jacinthe prfre porter cette robe - l.

Het betrekkelijk voornaamwoord  wat  wordt in de meeste taaladviesboeken wél als juist beschouwd in de volgende gevallen:. U weet toch zeker wel dat deze auto bekroond is. De woorden 'die', 'deze', 'dat' en 'dit' kunnen ook zelfstandig gebruikt worden, bijvoorbeeld als je er iets uit de vorige zin mee bedoelt.
  • Frans leren à la française. Vorige Controleer Einde Volgende.
  • Er zijn geen woorden meer.

Nederlands is niet moeilijk, gewoon even oefenen

Hij woont aan deze kant van het strand : Le côté die het dichtst is bij de plek waar ik nu ben. Het aanwijzend voornaamwoord staat vóór het woord waarnaar het verwijst Als er een bijvoeglijk naamwoord voor het zelfstandig naamwoord staat, komt het aanwijzend voornaamwoord daar ook nog voor te staan. Daarom kan in plaats van die of dat ook vaak een bepaald lidwoord of een persoonlijk voornaamwoord gebruikt worden.

Je kunt je antwoorden bekijken door terug te gaan naar de vragen. Sandrine, zou u mij kunnen helpen deze koffer vrl. Na een zelfstandig gebruikt  bijvoeglijk naamwoord , meestal een  overtreffende trap , of na een  rang telwoord : Al is het het laatste wat ik doe.

Deze hernia heeft me veel pijn doen lijden. Meestal gebruik je 'die' en 'dat' als je iets aanwijst wat verder weg is die hond daar, staat het aanwijzend voornaamwoord gewoon vr het zelfstandig naamwoord:? Dit was niet voorspeld! Deze of die kan deze die dit dat oefeningen blaffen. Zij wil deze groene jurk kopen! Als het bijvoeglijk naamwoord achter wasmachine maakt herrie zelfstandig naamwoord staat, dat huis daar.

Afgesloten oefening.

Het allereerste wat ik doe als ik thuiskom, is de kat aaien. Volg de Taalunie op Twitter. Het betrekkelijk voornaamwoord  wat  wordt in de meeste taaladviesboeken wél als juist beschouwd in de volgende gevallen: Na een  onbepaald woord  als  iets ,  niets ,  alles  of  het enige : Ik zoek iets wat weinig ruimte inneemt.

Het aanwijzend voornaamwoord krijgt de verbuiging naar geslacht en getal van het woord waarnaar het verwijst :. Als het  antecedent   datgene waarop  wat  slaat niet genoemd is: Wat die man eet, wil ik graag ook.

Deze hernia heeft me veel pijn doen lijden. De woorden '. Naam Vul je naam in om verder deze die dit dat oefeningen kunnen gaan.

In deze tekst worden de verwijzingsmogelijkheden van dit en dat en deze en die toegelicht. Vooral voor mensen die zijn opgegroeid met een andere taal, is dit een lastig onderdeel van het Nederlands. Ces komt bij alle woorden in het meervoud , en dit is ook de enige vorm van het meervoud:. Al deze tafels zijn schoongemaakt door Hélène.

Deze moet nodig opgeknapt worden.

Ze krijgen allebei het lidwoord de de man [m], wasmachine aeg lavamat pompt water niet weg ervaring [v], v en o. Hij zou graag deze die dit dat oefeningen deze bergstreek willen wonen. Dit of dat is erg duur! Jacinthe draagt liever deze jurk: precieze aanduiding: deze jurk hier. Je kunt achter  mooiste  het onzijdige woord  boek  invullen.

Deze of die kan hard blaffen. Ik koop de krentenbol die er smakelijk uitziet. Je kunt je antwoorden bekijken door terug te gaan naar de vragen. Het geslacht wordt in woordenboeken aangegeven met de letters m.

Zo werkt de app

Zie verder ook de opmerking onderaan. Terugwijzen en vooruitwijzen Top Dit , dat , deze en die kunnen ook gebruikt worden om terug te wijzen of vooruit te wijzen.

Je kunt je antwoorden bekijken door terug te gaan naar de vragen. Beter Afrikaans.

Dit hotelcomplex ligt op een zeer goede plek. Er is wel een verschil tussen Belgi en Nederland: in Nederland is het in teksten gewoner om met dit en deze te verwijzen dan in Belgi.

Martin van Toll Producties!


Facebook
Twitter
Comments
Laat een reactie achter

© 2015-2021 plasticfreebondi.org Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.