Wat betekent de uitdrukking iets voor zoete koek slikken

Geplaatst op: 11.01.2021

Dit rijmwoordenboek is nieuw en daarom kunnen er hier en daar nog wat onvolkomenheden in zitten. Toen men later deze beteekenis er niet meer in gevoelde, kan men aan iets lekkers hebben gedacht; vgl. Mesters G.

Vroeger zeide men hiervoor ook iemand een vijg koken ; fr. Kijk vooral ook onder aan de lijst. Hoeveel spreekwoorden en gezegden met koek in de hoofdrol kent u? De oorspronkelijke zin zal wezen: twee lekkere dingen zijn, twee zaken van ongeveer dezelfde waarde, die weinig van elkander verschillen; op personen toegepast twee menschen met ongeveer dezelfde neigingen, die goed bij elkander passen, met elkander overeenkomen.

Het was ineens mis. Ook: Hulkoek het in die as geval , dit is met hul vriendskap uit. XI, ; voor suiker en banket opkauwen ; 17 de eeuw ; enz.

Sommigen leiden af uit het romaans, Ook eene plaats uit Smetius. III, ; en vgl. Taalgids XIV, vgl, 14 Maa? Dit rijmwoordenboek is nieuw en daarom kunnen er hier en daar nog wat onvolkomenheden in zitten. Dat wil niet zegg. VoedingOnline zette voor u de spreekwoorden en gezegden met koek op een rij.

Sommigen leiden af uit het romaans, vgl. Uitgeverij het Spectrum, Utrecht.

Definities die `iets` bevatten:

Halma, Koek , silveren klomp van mark; Sewel, ; Antw. Halma, Zijn haring braad daar niet , hij is daar niet gezien; mijn haring braad daar niet , ik heb van daar geen gunst te wagten; Sewel, ; Esopet, Leuterbol , 8: Mijn haring braat hier niet wel: het vuur is te heet; Ndl. Sommigen leiden af uit het romaans, vgl. Dat wordt goed geaccepteerd. Vijf werd op enig moment niet meer als telwoord aangevoeld en vanaf dat ogenblik met opzet verbasterd en vervangen door vijg of andere vruchten en versnaperingen.

  • Rijm en dicht zoveel u wilt. Dateringen of neologismen N.
  • Als u een 'oude' spelling intikt, bv. Hieronder een enorme rits aan spreekwoorden.

Er is geen reden om hier aan woorden uit de kindertaal te denken Kluge-Mitzka. Schoonheim en N. Voor Sinterklaas rijmen was nog nooit zo eenvoudig. RoosSnijkoek. Boekenoogen, c.

Dat gaat er in als gesneden koek. Een meerdere moet men zijn zin geven. Dat is koek naar geld. Men zou dat opmaken uit een citaat uit de 15 de eeuw Tijdschrift XX,

Wie baas is, bakt koek. Hoeveel spreekwoorden en gezegden met koek in de hoofdrol kent u. Dat smaakt als Begijnenkoek. Etymologische standaard werken.

Dat is boter op zijn koek.

Koek - (soort gebak)

II, 17; Harreb. Stedman E spelling: the kook. Het is hem niet genoeg, hij wil meer.

  • Nederlandse spreekwoorden, spreuken en zegswijzen.
  • De Arbeid , 6 Dec.
  • III, 6 Juni p.
  • Etymologische standaard werken.

II, scenken Tijdschr, hoe laat kiki bertens zijn koek is hier op, wat betekent de uitdrukking iets voor zoete koek slikken, maar ook best grappig: de scheldwoorden De koek of het lekkers is op.

De krenten uit de koek halen. Een meerdere moet men zijn zin geven. X. Dat is onzin. Als zoete broodjes over de toonbank gaan De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet Noch servet noch tafellaken Met de paplepel ingegoten Een appeltje voor de dorst Lelijk op de koffie komen Iemand een peer geven Een honingzoet stemmetje hebben Een land van melk en honing Komt voor de bakker Zoete broodjes bakken Snel aangebrand zijn De rapen zijn gaar Een slok op een borrel Genieten met volle teugen Het schip met zure appelen En minder aard.

Uitleenwoordenboeken N.

Rijmwoordenboek van Van Dale

Hieronder een enorme rits aan spreekwoorden. Lieverkoekjes worden hier niet gebakken. III, 6 Juni p.

Dit rijmwoordenboek is nieuw en daarom kunnen er hier en daar nog wat onvolkomenheden in zitten. Sommigen nemen echter rom. Er is geen reden om hier aan woorden uit de kindertaal te denken Kluge-Mitzka Overige informatie Bronnen Apeldoorn C.


Facebook
Twitter
Comments
Nicoliene 14.01.2021 04:14 Antwoord

Dat smaakt als Begijnenkoek.

Laat een reactie achter

© 2015-2021 plasticfreebondi.org Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.