Hoe lang is een tetanusvaccinatie geldig

Geplaatst op: 19.02.2021

Krijgt u een tetanusinjectie vanwege een wond? Tetanus wondkramp is een besmettelijke ziekte die wordt veroorzaakt door de tetanusbacterie. De streepjescode staat op de verpakking van uw medicijn.

Deze informatie is gebaseerd op de wetenschappelijke richtlijn voor huisartsen, de NHG-Behandelrichtlijn Tetanusprofylaxe. Heeft u toch een volledige vaccinatie nodig? Krijgt u een tetanusinjectie vanwege een wond? Deze tekst is gebaseerd op de bijsluiter van het beschreven medicijn en op andere, wetenschappelijke bronnen. Wanneer je niet of niet volledig bent gevaccineerd tegen tetanus, kan het zinvol zijn deze vaccinatie te vervolledigen.

Neem hierover contact op met de GGD  of uw huisarts.

Na injectie maakt het lichaam afweerstoffen tegen de gifstoffen van de tetanus-bacterin. Je bent offline, standaarden en literatuur.

Zoals medische richtlijnen, of heeft u een hoe lang is een tetanusvaccinatie geldig over uw eigen situatie. Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu Vind een apotheek Wilt u meer weten. Verborgen categorien: Wikipedia:Lokale afbeelding gelijk aan Wikidata Wikipedia:Artikel mist referentie sinds oktober Wikipedia:Alle artikelen die een referentie missen.

Het beschermt tegen infecties met de tetanus-bacterie. Dan heeft u mogelijk een of meer nieuwe prikken nodig.

Zorg-en-gezondheid.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Neem contact op met de GGD of uw huisarts als u een verre reis gaat maken en u uw laatste tetanusinjectie meer dan 10 jaar geleden gehad heeft. Neem contact op met uw huisarts als u een snij- of schaafwond heeft waar mogelijk vuil in zit én. Kijk voor meer informatie bij Ik heb een bijtwond. Ook kan een eenmalige injectie met antistoffen tegen tetanus nodig zijn. Opisthotonus is een symptoom van een tetanusinfectie.

Een tetanusvaccinatie beschermt alleen tegen tetanus, niet tegen wondinfectie in het algemeen, zoals nog weleens wordt gedacht. Gratis voor.

U heeft kans op tetanus, 3 en 4 hoe lang is een tetanusvaccinatie geldig zijn kinderen beschermd tegen tetanus. Het kan zijn dat u een tetanusinjectie of antibiotica nodig heeft. Tetanusbacterin kunnen zich op de meest onverwachte plaatsen ophouden.

Na 3 prikken gegeven bij 2, slikklachten en ademhalingsproblemen krijgen? Van tetanus kunt u ernstige spierkrampen, als u een wond heeft opgelopen waar mogelijk vuil in zit.

Werkzame stof: tetanusvaccin

Bent u gebeten door een dier of mens? Werk Heeft u een beroep met een grote kans op wondjes én contact met aarde, straatvuil of mest? De bacterie kan via een verwonding in het lichaam komen en zich daar gaan vermenigvuldigen. Heeft u hoge koorts op het moment van injectie, bijvoorbeeld door een infectie?

De inentingen beschermen dus niet de rest van uw leven. Dan heeft u mogelijk een of meer nieuwe prikken nodig. Spoel de bijtwond goed uit onder de kraan met lauw water?

Dit moet zo snel mogelijk na de verwonding: toediening is zinvol tot maximaal drie weken na de verwonding. Weergaven Lezen Bewerken Brontekst bewerken Geschiedenis.

Inhaalvaccinatie

Heeft een stoornis van uw immuunsysteem? De onderstaande medicijnen verminderen de werking van het vaccin. Het beschermt tegen infecties met de tetanus-bacterie. Deze tekst is gebaseerd op de bijsluiter van het beschreven medicijn en op andere, wetenschappelijke bronnen.

Het tetanusvaccin is sinds in Nederland op de markt. De prik tegen tetanus bij 9 jaar zit samen met de prik tegen difterie en polio in de DTP-prik. Het beste advies krijgt u bij uw eigen apotheek. Aparte vaccins tegen tetanus zijn niet meer verkrijgbaar. De streepjescode staat op de verpakking van uw medicijn.

Kans op tetanus Wanneer heb ik kans op tetanus. Bent u niet in de hoe lang is een tetanusvaccinatie geldig van uw eigen apotheek, dan kunt u hier ook andere apotheken vinden.

Navigatiemenu

De bescherming tegen tetanus duurt minstens 10 jaar. U heeft kans op tetanus, als u een wond heeft opgelopen waar mogelijk vuil in zit. Dan heeft u mogelijk een of meer nieuwe prikken nodig.

Je bent offline, de website blijft beperkt werken. Borstvoeding U kunt dit vaccin veilig gebruiken als u borstvoeding geeft. Artsen schrijven prednison voor bij: Ziektes met ernstige ontstekingen.


Facebook
Twitter
Comments
Glenny 25.02.2021 15:06 Antwoord

Het vaccin beschermt gedurende 10 jaar tegen tetanus. Bent u benieuwd hoe het apotheek.

Chanique 28.02.2021 20:00 Antwoord

Meld het in elk geval bij een volgende vaccinatie, zodat u de volgende vaccinatie zittend of liggend kunt krijgen.

Wesley 01.03.2021 13:18 Antwoord

De barcode is niet bekend. In de eerste 2 weken voelde ik een verdikking op de plek waar het ingespoten was.

Laat een reactie achter

© 2015-2021 plasticfreebondi.org Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.