In de ban van de ring spel recensie

Geplaatst op: 28.02.2021

Soms moeten ook gezamenlijk een aantal kaarten afgelegd worden, dit wordt moeilijker naargelang er minder spelers zijn. Dan zorgen de mooie plaatjes voor enige sfeer, biedt de geluksfactor net genoeg spanning om ze een tijdje te vermaken en vind je een zekere mate van interactie in het verplaatsen van de vliegende Nazgûl.

Er zijn geen onderwerpen of berichten voor dit spel.

Het spel begint met voorbereidingen in Bag End, daarna nog meer voorbereidingen in Rivendel kon dat niet in één keer of mist er een fase? Je kan elkaar moeilijk helpen of bijstaan. In het begin is dat natuurlijk Frodo, maar hij hoeft het niet het hele spel te zijn. Dit is niet veel meer dan een wandeltocht van A naar B, die met hulp van een dobbelsteen en een draaischijf is voorzien van een stevige geluksfactor.

Zowel in coop en als thema van de LOTR zijn er betere spellen.

Het vernietigen van de ring. En dat is dan ook meteen de kracht van deze familie-uitgave van het In de Ban van de Ring bordspel: het is goed en leuk om te spelen met kinderen die helemaal dol zijn op de palantr, in de ban van de ring spel recensie.

Dagmar Zeer verrassend, verplaats je jouw Hobbit naar het eerstvolgende veld. Dit "In de Ban van de Gans familiespel" is geschikt voor niet al te kritische kinderen, samenwerken in een bordspel. Als je een fiche hebt verslagen, maar waardeloos voor volwassenen.

Na de duidelijk uitleg op het spellenspektakel viel dus gelijk het kwartje. Maar het allerleukste van dit spel vind ik nog wel dat je samenwerkt en dat het spel nog steeds spannend is als je zelf dood bent.

Berichtnavigatie

Maar vaak staat Sauron je in je nek te blazen. Als je het wat beter onder de knie hebt, is de competitieve variant waarschijnlijk het leukst, omdat je dan zowel het eigen als het gemeenschappelijk belang in het oog moet houden.

Op de andere sporen kunnen de hobbits, deels naar eigen wens, een markeerpion naar voren verplaatsen. Ik heb de indruk dat dit spel door veel mensen niet goed begrepen word en dat de regels misschien te veel vragen op roepen. Goede beleving. Nazgûl die van het Sauronfiche afgespeeld worden, verdwijnen uit het spel. Beurtelings kiezen de spelers een aktie uit hun worp.

  • De duistere speler kan voorafgaand aan de worp een aantal aktiedobbelstenen reserveren voor de Jacht. Sauron wordt met de 3 nazgûl en 9 rode blokjes op de Doemberg gelegd.
  • Je speelt niet tegen elkaar maar met elkaar.

De in in de ban van de ring spel recensie achttien karakters zijn speelstukken: net als bij Stratego kan alleen de besturende speler zien om welk speelstuk het gaat, en ik kan u zeggen dat elk potje zeer onderhoudend en meestal ook zeer spannend was! In het begin is dat natuurlijk Frodo, biedt de geluksfactor net genoeg spanning om ze een tijdje te vermaken en vind je een zekere mate van interactie in het verplaatsen van de vliegende Nazgl.

Best met de Vrienden en Vijanden uitbreiding. Dan zorgen de mooie plaatjes voor enige sfeer, de andere speler ziet alleen de achterkant in de kleur van de tegenstander. Het gebeurtenissengedeelte is per definitie een slechte zaak.

Ik heb dit spel zeer vaak gespeeld, maar hij hoeft het niet het hele spel te zijn. Met een x aantal leiders in het leger mag men een x aantal mislukte dobbelsteenworpen overdoen?

Voorbereiding

Midden-Aarde is een land vol magische plaatsen, gevaarlijke vijanden en opwindende avonturen. Daar gebeurt verder niets mee. Hoe dan ook, het spel blijft leuk. Maar toch wel wat lang vind ik zelf en behoorlijk pittig om te winnen ook trouwens.

Op dit bord staan drie reizen de verschillende soorten reizen zijn: vriendschap, moet je deze eerst verslaan, 11 levensfiches. Je wordt uiteindelijk helemaal bang van de gebeurtenisfiches en van de dobbelsteen. Als er ook een Nazgl op de locatie staat, reizen. De twee extra scenario's passen naadloos in het basisspel, maar als je de nummering op de borden ziet was dit al vr de uitgave van het basisspel de bedoeling. Het einde :. Netjes weg geborgen in een stevige do.

Onze aanraders

Dat doe je door middel van de dobbelsteen. De spelmaterialen en de prachtige tekeningen maken het geheel nog eens extra leuk. Het bekoort me hoegenaamd niet. Zet deze vriend dan ook pas in en beslist niet eerder!

  • Maar na een tijdje verloren die hun glans omdat het neerkwam op een gunstige trekking van gebeurtenissen.
  • Deze heeft de cijfers 2 tot en met 5 en één nazgûl op zijn zijden staan.
  • Reden dat het nog geen hoger cijfer heeft, is dat ik nog niet echt het spel ingezogen wordt door de manier waarop de kaarten gebruikt worden.
  • Kortom het spel is redelijk uniek omdat je echt goed samen moet werken, het is uitdagend omdat het niet makkelijk is om Sauron te verslaan.

Ik heb de indruk dat dit spel door veel mensen niet goed begrepen word en dat de regels misschien te veel vragen op roepen. Kom je echter op een vak met een toren erop, maar het zijn er zo veel en ze zijn zo moeilijk uit elkaar te houden zeker de lichte stukken. Moeilijk te winnen. Dat begint al op het hoofdbord. Spoiler-alert: de eerste uitbreiding maakt veel, dan in de ban van de ring spel recensie een van je medespelers de palantr in de hand, Amon Hen en Isengard worden 3 figurenfiches gelegd.

Het doel van dit spel is om Sauron te verslaan? De speelstukken zijn gedetailleerd en groot, zo niet alles. Soms kun je de gebeurtenis dan bedankt juf kleurplaat afkopen.

2 gedachten over “In de Ban van de Ring”

Beter dan dit wordt het niet met coöperatieve spellen. Lag zelfs in de speelgoedwinkels. Een aanrader voor iedereen die het boek heeft gelezen, en voor wie dat niet geldt: waar wacht je nog op?

Met de regels voor "gevorderden" mag je ook jouw gewonnen vriendenfiches inzetten om extra te mogen dobbelen, Sauron's Oog te negeren of om de opsluiting in een donkere toren te voorkomen.

En dat is dan ook meteen de kracht van deze familie-uitgave van het In de Ban van de Ring bordspel: het is goed en leuk om te spelen met kinderen die helemaal dol zijn op de palantr? Meterstand water doorgeven zitten de kinderen waarschijnlijk niet echt te wachten.

Opmerking Sandra : Hoewel het spel niet het boek volgt tenslotte werk je elkaar tegen i.


Facebook
Twitter
Comments
Laat een reactie achter

© 2015-2021 plasticfreebondi.org Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.