Smaak weg maar niet verkouden

Geplaatst op: 02.03.2021

Paar dagen erna enorme misselijkheid en overgeven duurde twee dagen geen koorts wel paar dagen heel moe. Mijn vraag is: kan ik corona in deze fase nu nog doorgeven als deze smaak- en geurverlies en moeheid als symptomen voortduurt mocht dit blijken corona te zijn geweest? De auteursrechten op de door Medical Visuals vervaardigde illustraties die zijn opgenomen op deze website berusten bij Medical Visuals.

Wel wat hoofdpijn, wat ik verder zelden heb. Zodra dat beschikbaar is zal ik dat ook hier posten. Ik zal ook zeker gaan vragen naar een reuktraining, want ik wil heel graag min smaak en reuk terug en weer kunnen genieten van een kop koffie of een lekker biertje.

Koorts, hoesten en kortademigheid. Ze wilde jullie vragenlijst invullen maar als ze haar geboortejaar invult, krijgt ze te lezen dat onderzoek is afgerond. Zeer beangstigend aangezien ik altijd een zeer goede ruiker ben. Fijn te horen dat de reuktraining iets lijkt te helpen.

Sinds 22 februariplotseling verlies van reuk n smaak. Zou ik nog antistoffen kunnen hebben. Vlees ook, al is kippenvlees echt smerig. Zondag 25 oktober Zal ik de babygeur van mijn pasgeboren neefje ooit kunnen ruiken.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.
  • Van de bijna deelnemende personen die positief waren getest, ervoer ruim de helft geur- en smaakverlies. Het enige wat ik ruik is de geur van rook en de geur van de uitlaat van een auto dat is de beste omschrijving die ik hiervan kan geven.
  • Bleek negatief te zijn.

Online vragenlijst

De vragenlijst blijft online voor langere tijd beschikbaar. Opeens kon Najeem niets meer ruiken. Zijn wijnkelder is goed gevuld, zo verzekert hij mij, dus ik hoef me voorlopig geen zorgen te maken. Dat is een misvatting. Alles smaakt even vies, chemisch en metalig muv fruit en fruitsappen en sommige thee. Met eten is het alsof net niet helemaal bij mijn smaak kom en na een aantal happen is mijn smaak weg.

Mijn zorgen blijken ongegrond.

  • Volgens KNO-arts moet ik 2x per dag 3 verschillende sterke geuren gaan opsnuiven zoals lavendel, kamille, kaneel.
  • Uw voorbeelden zijn praktisch en verhel-derend.

Na een lang weekend wintersport in Tirol Slden, darmklachten en werd ik steeds zieker en hele dagen op bed, smaak weg maar niet verkouden. Ook apart om te merken dat het meer impact heeft op je leven dan men denkt als je niet goed meer ruikt! Geen koffie. Bij mij begon het met keelpijn en 5 dagen later viel in een keer mijn gehele reuk en smaak weg. Vanaf begin april ben ik ruim 2 weken echt flink beroerd geweest begon met keelpijn, 7 maart hoogstwaarschijnlijk Corona opgelopen.

NUjij: Uitgelichte reacties

Ik was 80 jaar geworden. Dus mijn man of dochter moeten altijd komen ruiken in mijn plaats. Halverwege juni kreeg alles wat ik at of dronk een bijsmaak.

Deze periode van het jaar is dat altijd extra prettig, want er zijn nieuwe aardappels, raapsteeltjes, er is rabarber met veel opgeklopt eiwit en er komen asperges aan.

Op internet kwam ik een KNO web site tegen, niet fijn. En kan trainen met geuren baat hebben bij deze klachten. We zijn ook bezig met het ontwikkelen van een thuistest, waarin stond dat een virusinfectie je geur zenuw aan kan tasten, om te zien of en wanneer er verbetering optreedt. Ik heb inmiddels een week of 7 geleden gemerkt dat vooral mijn couscous salade feta munt granaatappel een stuk minder werd.

Dat was x beter dan dit! Ik kan bijvoorbeeld geen ei of vlees eten omdat de smaak zo vies is, smaak weg maar niet verkouden.

Geen reden tot paniek

Normaal gesproken ben ik niet of heel kort ziek; vandaar dat ik al het vermoeden had dat het om corona zou kunnen gaan. Helaas destijds niet getest. Onderdeel van de reuktraining is het bewust aan geuren ruiken, maar wellicht ook het versterken van de associaties tussen woord en geur.

Wat een verschrikkelijk virus is het. Komt dat ooit weer goed. Plotseling reukverlies, hoge koor. Aangezien reukverlies een groot effect heeft op de  smaakbeleving  is het van belang het voedingspatroon hieraan aan te passen.

Mag ik vragen hoe lan het geduurd heeft voordat de geur en smaak zijn teruggekomen. Mijn keel voelt naar en ruw, smaak weg maar niet verkouden. Let op: Je browser is verouderd waardoor de website niet goed wordt weergegeven.

Beter beeld

De meest voorkomende oorzaak van reukverlies is een virale bovensteluchtweginfectie. Mijn kno arts zei dat dit ook tongbranden kon zijn ,en daar is niks aan te doen,dat gaat vanzelf weg. Topics Alle artikelen uit 13 kwaliteitskranten.

Door: Ilne om Ik ben sinds juni gestart met geurtherapie. Geur was al weg op 12 maart. Is er een minimum leeftijd aan verbonden!


Facebook
Twitter
Comments
Derviş 11.03.2021 10:02 Antwoord

Bij kwantitatieve reukstoornissen is er sprake van een meetbare vermindering van het reukvermogen. Heb last van hoofdpijn, buikpijn en neigingen om over tegeven, spierpijn.

Laat een reactie achter

© 2015-2021 plasticfreebondi.org Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.