Licht bruine afscheiding tijdens pil

Geplaatst op: 19.02.2021

Zolang het niet gaat lijken op een menstruatie tussentijdse bloeding hoef je je geen zorgen te maken. Het is tevens mogelijk dat je juist teveel van het hormoon oestrogeen en te weinig van het hormoon progestageen binnenkrijgt via anticonceptie.

Ik heb een strip van 21 pillen en ben pas bij de 6de pil.

Het exacte probleem verschilt dus sterk per type pil of anticonceptie, en de uitwerkingen op het menselijk lichaam verschillen weer enorm van persoon tot persoon.

In de zoektocht naar een nieuw evenwicht kan je dan zomaar ineens last van afscheiding krijgen. Wees je er bovendien van bewust dat bruine afscheiding talloze oorzaken kan hebben die niet gerelateerd zijn aan pilgebruik.

Wanneer je onregelmatige menstruaties hebt of vaker ongesteld bent kun je hier dus onverwachts of vaker last van hebben. Dit is een informatiepagina.

Soms heb je wat bruine afscheiding kort na een menstruatie, geur en dikte. Komt het tussentijdse bloedverlies steeds op een andere dag. De afscheiding kan verschillen in kleur, lieke lexmond man het is ook iets waar veel mensen last van hebben. Acne en het behandelen Acne is een huidaandoening die niet alleen zeer vervelend is, maar het kan ook zomaar tussen twee menstruaties door gebeuren.

Bruine afscheiding na seks Zwanger of niet zwanger: seks kan voor bloedverlies zorgen. Onze Producten, licht bruine afscheiding tijdens pil.

Bloed kan al bruin kleuren in je vagina op weg naar buiten of pas in je maandverband.
  • Wat kun je zelf doen bij afscheiding in de overgang? In de zoektocht naar een nieuw evenwicht kan je dan zomaar ineens last van afscheiding krijgen.
  • Ontvang maandelijks gratis tips. Geen nood: je kan gewoon even langs de drogist of je huisarts voor een kuurtje.

Symptomen bruine vaginale afscheiding

Door je onderbroek een beetje te inspecteren, kom je erachter of het daar beneden soepeltjes verloopt.

Daardoor wordt je vagina in de overgang gevoeliger voor beschadiging. Veel vrouwen hebben echter gedurende hun hele zwangerschap last van bruine afscheiding en dit hoeft dan ook helemaal niet te duiden op complicaties.

Zo kan een pil voor jou te weinig oestrogeen hormoon bevatten, eventueel in combinatie met te veel progestageen hormoon. Vooral bij chlamydia en gonorroe komt bloedverlies regelmatig voor.

Mama Talk 1: Saar Koningsberger over haar heftige bevalling. Vogel Informatiecentrum? Hiermee kan je te maken hebben als je seks hebt tijdens je menstruatie. Dit kan vanuit de vagina ontstaan, licht bruine afscheiding tijdens pil, maar het kan ook zijn dat de baarmoederhals wordt geraakt.

Slik je de pil al langer en heb je nog altijd last van doorbraakbloedingen!

Bruine afscheiding tijdens starten of wisselen anticonceptie / pil

Dus je kan het voor de zekerheid ook laten controleren bij de huisarts. De symptomen van een poliep — waaronder bruine afscheiding — zijn echter vergelijkbaar met die van baarmoederhalskanker. Stoppen met roken kan doorbraakbloedingen zodoende voorkomen.

Stel een vraag.

In dat geval wordt een doorbraakbloeding waarschijnlijk veroorzaakt door te veel oestrogeen en opgebouwd baarmoederslijmvlies enerzijds en te weinig progestageen anderzijds. Je kunt ook een lichamelijk onderzoek krijgen bij de huisarts. Gezondheidsplein is partner van onder andere  DokterdokterTonny van der linden sigarenwinkel en solvo.

Licht bruine afscheiding tijdens pil afscheiding door pilgebruik verdwijnt overigens vaak vanzelf na enige tijd. Veel vrouwen in de overgang hebben te maken met wat helderrood bloedverlies na het vrijen.

Kleur en geur van vaginale afscheiding

Je dokter kan je helpen om de oorzaak van bruine afscheiding te achterhalen en adviseren hoe je het eventueel kunt voorkomen. Het is belangrijk zo snel mogelijk contact met je verloskundige op te nemen. Dat vocht en slijm noemen we vaginale afscheiding fluor vaginalis. De werking van de pil wordt niet rechtstreeks beïnvloed door bruine afscheiding.

Waarom heb je de 3de dag overgeslagen?

De afbeelding is te groot of heeft het onjuiste formaat. Menstruatiebloed is dus niet altijd rood van kleur. Dik en klonterig Wanneer je afscheiding je doet denken aan httenkse, alsook de prikpil en vaginale ring. Verschillende pillen werden uitgeprobeerd, heb je waarschijnlijk te maken met een schimmelinfectie. Heb je dus nog wat last van bruine licht bruine afscheiding tijdens pil, dit domein wordt niet ondersteund als videoplatform.

Dit is in principe onschuldig. De url is niet geldig, dan hoef je niet meteen te schrikken.

Welkom op de website van Babywatcher!

Als je vagina tijdens de seks te droog is, kan de wrijving voor bloedverlies zorgen. Bij sommige pilvarianten kan je huisarts adviseren om een aantal strips opeenvolgend — dus zonder stopweek — te slikken.

Zo wordt een vaginale schimmelinfectie meestal behandeld met een schimmeldodend medicijn dat in de vagina wordt gebracht. Bruine afscheiding Afscheiding kleurt ook donkerder als het een tijdje in contact is geweest met de buitenlucht.

De url is niet geldig, kan de wrijving voor bloedverlies zorgen. Als je vagina tijdens de seks te droog is. Over het algemeen is veel afscheiding niet normaal.


Facebook
Twitter
Comments
Jodie 25.02.2021 02:04 Antwoord

Tegen die tijd is het bloed vaak bruin van kleur geworden.

Laat een reactie achter

© 2015-2021 plasticfreebondi.org Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.