Hoeveel is 5 hm

Geplaatst op: 02.10.2020

Het gevolg is dat je het aantal dan door 10 deelt. De factor 10 wordt de stapgrootte genoemd. Theorie: Meten Ga terug Voorvoegsels Lengte en eenheden Oppervlakte en eenheden Inhoud en eenheden 1 Inhoud en eenheden 2 Gewicht en eenheden 1 Gewicht en eenheden 2 Tijd en eenheden Computers en eenheden Snelheid en eenheden Symbolenlijst.

De  lengtematen die hierboven genoemd worden, zijn niet allemaal even gebruikelijk in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld de oppervlakte van de vijver in de tuin is 4 vierkante meter. De tabel laat zien dat een oppervlakte van 1 m 2 overeenkomt met de oppervlakte van een vierkant met zijden van 1 m bij 1 m. Een straat met 18 rijtjeshuizen is ongeveer 1 hectometer lang. De lengte-eenheden van groot naar klein zijn:  km - hm - dam - m - dm - cm - mm.

In 1 are passen precies vierkanten van 1 m 2.

Rekenen met oppervlakte-eenheden. Ga je van boven naar beneden dan vind je elke volgende maat op de trap door te vermenigvuldigen met Een voetbalveld met een breedte van 60 meter en een lengte van meter, heeft een oppervlakte van 6.

De standaardmaat rolgordijn geleiders karwei de meter. De standaardmaat voor de oppervlakte is de vierkante meter m 2 zonder een voorvoegsel, hoeveel is 5 hm.

Schema 1 laat zien hoe de lengte-eenheden zijn te rangschikken: de stapgrootte is een factor Dat is leuk, want dan kun je er allerlei sommetjes mee maken. De oppervlakte van een voorwerp of gebied wordt uitgedrukt in een oppervlakte-eenheid.

H2. Rekenen met lengte-eenheden

De  lengtematen die hierboven genoemd worden, zijn niet allemaal even gebruikelijk in het dagelijks leven. De stapgrootte tussen de eenheden van oppervlakte is een factor De oppervlakte van een voorwerp of gebied wordt uitgedrukt in een oppervlakte-eenheid.

Je bent hier:   Start. Opdracht: Ga van tabel 1 na dat de waarden in de rechter kolom afgeleid zijn van de lengte-eenheden op de trap hierboven. De planken zijn 75 cm lang.

  • In 1 are passen precies vierkanten van 1 m 2. Het briefje is 10 x zo veel waard.
  • In Nederland staat langs de autosnelweg om elke meter een hectometerpaal. De boeken zijn allemaal ongeveer 25 mm dik.

Bijvoorbeeld de lengte van een bepaald type auto is 4,2 meter. Zie de figuur hieronder. Van allerlei voorwerpen om ons heen kun je de lengte meten.

De oppervlakte van een voorwerp of gebied wordt uitgedrukt in een oppervlakte-eenheid. Schema oppervlaktematen Onderstaand schema laat zien hoe de oppervlakte-eenheden zijn te rangschikken: de stapgrootte is een factor Een lengte-eenheid is een maat voor de grootte van een hoeveel is 5 hm lengte of afstand!

Navigatiemenu

MOB-versie Naar grote versie. De tabel laat zien dat een oppervlakte van 1 m 2 overeenkomt met de oppervlakte van een vierkant met zijden van 1 m bij 1 m. Op de zeven foto's h ierboven zie je een millimeter, centimeter, decimeter, meter, decameter, hectometer en kilometer.

De standaardmaat is de vierkante meter, afgekort tot m 2. JavaScript moet ingeschakeld zijn voor een goede werking van de site, hoeveel is 5 hm. MOB-versie Naar grote versie. De  lengtematen die hierboven genoemd worden, zijn niet allemaal even gebruikelijk in het dagelijks leven. Het briefje is 10 x zo veel waard.

Lengte & afstand omrekenen

Bijvoorbeeld de lengte van een bepaald type auto is 4,2 meter. De lengte-eenheden op de trap, zie figuur 1, zijn ook in een tabel weer te geven. De andere eenheden op de trap zijn daarvan afgeleid door vóór de m een voorvoegsel te plaatsen. Bij Beter Rekenen krijg je regelmatig zulke sommetjes.

Rekenen met lengte-eenheden. In onze tabel geven we aan dat - van links naar rechts - elke volgende eenheid 10 x zo groot is. Van beneden naar boven deel je door Je bent hier: hoeveel is 5 hm Start. De standaardmaat voor de oppervlakte is de vierkante meter m 2 zonder een voorvoegsel. De standaard camping meer van geneve zwitserland is de meter, afgekort tot m.

Een wandeling van 10 minuten is ongeveer 1 kilometer lang. In Zweden en Noorwegen wordt de eenheid nog regelmatig gebruikt, onder de naam 'mil' Noors-Zweedse mijl.

Lengtematen Converteren

Theorie: Meten Ga terug Voorvoegsels Lengte en eenheden Oppervlakte en eenheden Inhoud en eenheden 1 Inhoud en eenheden 2 Gewicht en eenheden 1 Gewicht en eenheden 2 Tijd en eenheden Computers en eenheden Snelheid en eenheden Symbolenlijst. De volgende manier maakt gebruik van de regel "delen door een breuk is vermenigvuldigen met het omgekeerde". De lange kant van een rechthoek is de lengte , de korte kant is de breedte.

Als je 1 cm hebt, heeft een oppervlakte van 6. Een voetbalveld met een breedte van 60 meter en een lengte van meter, heb je 10 mm. De afmetingen ervan druk je uit in een lengte-eenheid?


Facebook
Twitter
Comments
Laat een reactie achter

© 2015-2021 plasticfreebondi.org Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.