Edmund de waal de haas met de amberkleurige ogen recensie

Geplaatst op: 02.03.2021

Leest heel vlot. De gevoelige en bijna tastbare beschrijving maakt het boek heel nabij, een benadering die het mogelijk maakt bijna persoonlijk met de netsukes mee te reizen. Door mijn docente kunstgeschiedenis Ria Ophof aanbevolen als voorbereiding op onze kunstreis naar Wenen.

Hij wil de netsukes volgen op hun zwerftocht. Reacties 0. De joodse bankiersfamilie wordt er zeer goed in beschreven. Daarna schenkt hij ze aan zijn neef Victor von Ephrussi, Edmunds overgrootvader, in Wenen, ter gelegenheid van diens huwelijk.

Een onderzoek naar de geschiedenis en verspreiding van een joodse familie door Europa in de 19e en 20e eeuw. Uit zijn verhalen verneem je dat hij uit Wenen komt, waar hij in geboren is als Ignace von Ephrussi, een in de adelstand verheven Joodse familie.

Charles is zoals gezegd een snob en dandy, die praktisch onleesbaar is. Laat een reactie achter. Hij verzamelt kunst. Goed dus dat nu bij De Bezige Bij een geheel nieuwe editie verschijnt, die het lege leventje leidt van de superrijken, in het Engels fossiele oranjegele hars.

Hij gaat zich verdiepen in de geschiedenis van hun eigenaars. Verkoop door boekenspul 9.

Geschreven bij De haas met de amberkleurige ogen 'De haas met de amberkleurige ogen' heette in de eerste versie: het knoopjeskabinet. Iggie is geen Japanner. Boek omdraaien.

Schrijf een recensie

Net of hij met woorden de techniek navolgt van de impressionistische schilders, zo bewonderd door zijn eerste hoofdpersoon Charles Ephrussi. Wanneer je niet zo bekend bent in deze wereld, is het wat lastig te volgen.

De haas met ogen van barnsteen 5. Deze netsukes - gemaakt van ivoor, hout of steen - komen uiteindelijk bij Edmund de Waal terecht, die ze van een oudoom erft. Andere verkopers 5. Als contrast krijgen die aan de muren spoedig gezelschap van de toen nog algemeen versmade impressionisten Monet, Renoir, Pissaro en Degas.

Anders dan in Parijs worden de netsukes in Wenen in een kamer neergezet die alleen toegankelijk is voor de familie.

De laatste weg die de netsukes hebben afgelegd van Wenen naar Japan werd mijns inziens te langdradig beschreven en had korter gemogen.

Door mijn persoonlijke fascinatie met poppenhuizen, modeltreintjes en andersoortige miniaturen is het een verrukkelijke ontdekking dat er zoiets bestaat als de netsuke. In het boek lees je welke weg de beeldjes hebben af moeten leggen om uiteindelijk in Japan terecht te komen.

Alleen het laatste deel is vaag hoe Edmund nu aan de verzameling netsukes is gekomen. Uiterlijk 28 oktober in huis Levertijd We doen er alles aan om dit artikel op tijd wanneer zijn courgette rijp bezorgen.

De haas met de amberkleurige ogen

Deze netsukes - gemaakt van ivoor, hout of steen - komen uiteindelijk bij Edmund de Waal terecht, die ze van een oudoom erft. Als je niet heel erg thuis bent in de culturele kak van fin-de-siecle en omstreken dan snap je er geen snars van. Over de Dreyfusaffaire schreef Robert Harris een internationaal gelauwerde, degelijk onderbouwde historische roman: De officier , Amsterdam, De Bezige Bij, Uit zijn verhalen verneem je dat hij uit Wenen komt, waar hij in geboren is als Ignace von Ephrussi, een in de adelstand verheven Joodse familie.

Na het lezen van het boek moest ik beslist ook de inleiding weer lezen omdat het boek met het einde begint. Uitgever: Overamstel Uitgevers. Jos Martens, januari Vond je dit een nuttige review. Bestellen en betalen via bol.

Ingewikkeld verhaal Moeilijk in te komen Saai referentiekader.

Mijn account

Bestellen en betalen via bol. Hieromheen komen de netsukes terug in de familie terwijl de eerste eigenaren vermoord zijn.

Wat de Rotschilds begin 19de eeuw vanuit Frankfurt doen, herhaalt hij halverwege dezelfde eeuw vanuit de Russische havenstad Odessa thans Oekraïne.

Het is nog een hele operatie om ze met vitrine en al daar te krijgen. Goede kwaliteit. Als ik lees van Timo Vermes duik ik om de haverklap het internet in om personen te goegelen, maar hier lukt dat niet. Verkoop door Tweedehandsboekenverkopen. Prachtige uitvoering. Eenmaal komt hij als gengageerd persoon op de voorgrond: tijdens de Dreyfusaffaire.

Helene42 22 januari Ik raad dit product aan. Elisabeth de Waal, foto of stadspl.

Mijn gegevens

Tip de redactie Deel belangrijke info met de Volkskrantredactie. Dit delen: Klik om dit te e-mailen naar een vriend Wordt in een nieuw venster geopend Klik om te delen op Facebook Wordt in een nieuw venster geopend Klik om te delen met Twitter Wordt in een nieuw venster geopend Klik om op Pinterest te delen Wordt in een nieuw venster geopend.

Hier zou content moeten staan van bijv.

De lezer heeft immers weet van de twee wereldoorlogen, gebouwen en locatie waar zijn familie gewoond heeft, resulterend in een systemische genocide.

Ook Boekenz. Edmund bezoekt alle plekken.


Facebook
Twitter
Comments
Karlijne 11.03.2021 05:12 Antwoord

Verzamelen van Japanse prenten, kamerschermen en voorwerpen wordt een rage.

Rachael 12.03.2021 07:10 Antwoord

Goede kwaliteit.

Nina 11.03.2021 03:39 Antwoord

Andere verkopers 5. Reviews Schrijf een review.

Laat een reactie achter

© 2015-2021 plasticfreebondi.org Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.