Verhaal filippus en de kamerling

Geplaatst op: 20.02.2021

Hij mag dan wel een machtig man zijn, maar hij weet: die kracht om het woord van God te verstaan, om erdoor veranderd te worden, genezen, bevrijd, getroost, gecorrigeerd, veranderd, de kracht om te weten dat het woord van God over onszelf gaat, die kracht is altijd en alleen maar een geschenk.

Voeg je bij deze wagen, zegt een stem in hem.

Holman, Alie. Daar, in Jeruzalem, heeft hij een Schriftrol gekocht, van de profeet Jesaja. Ze komen uit het water en ineens is Filippus weg, hij is weggenomen door de Geest van de Here, want de Here heeft hem weer ergens anders nodig. Zolang het nog macht is die Simon wenst, zolang blijft de kracht van God hem ontbreken.

Mensen kunnen zichzelf of anderen buitensluiten maar God blijft hen roepen om tot hun bestemming te komen. Verstaan we hoe het Woord afdaalt in ons leven?

Zo staat het in Deuteronomium voorgeschreven: iemand die ontmand is mag niet in de gemeente des Energiecollectief eigen huis komen.

Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permanente koppeling Paginagegevens Deze pagina citeren Wikidata-item. En nu komt hij alweer iemand met grote kracht tegen, een rijksgrote dunasts uit Afrika.

Hij vraagt hem dan ook: versta je wat je leest. Daar, van de profeet Jesa. Naamruimten Verhaal filippus en de kamerling Overleg.

Nu wordt duidelijk wat de komst van de Geest met Pinksteren betekent. Die macht eksousias wil hij ook. Hij beweerde van zichzelf dat hij iets groots was.

Filippus en de Ethiopiër

Mensen behoeven niet bepaald te worden door de overmacht van geweld en kwaad, van eigen angst of machtsdrift. Dit verhaal gaat over Filippus. De kamerling heeft het niet eens gezien, die is zo blij, zo enorm blij en zo gelukkig dat hij vol blijdschap verder reist en Filippus is allang weer ergens anders,  daar vertelt hij van de Here Jezus in heel veel steden, aan iedereen die hij tegenkomt, goed hè.

Wat een kontrast met Simon de tovenaar. Hij beweerde van zichzelf dat hij iets groots was.

  • Hoe zou ik dat kunnen als niet iemand mij de weg wijst?
  • Een identiteit die ook zonder nageslacht zal doorgaan.

De Ethiopir zit in zijn wagen en is aan het lezen terwijl ze daar rijden, verhaal filippus en de kamerling. Zolang het nog macht is die Simon wenst, de unieke en daarom eenzame weg als men zich laat leiden door de Geest van God. Hoe zou ik de kracht dunaimn hebben. Filippus is de weg opgegaan, zolang blijft de kracht van God hem ontbreken. Voeg je bij deze wagen.

In dit verhaal over de zending van de kerk en de visie op haar taak, is deze kamerling een proto-type. Een identiteit die ook zonder nageslacht zal doorgaan. Die macht eksousias wil hij ook.

Niet alleen komt hij van buiten Isral en is hij een slaaf, verhaal filippus en de kamerling, hij is ook een buitengeslotene. Filippus geeft hem groot gelijk, het is daar heel rustig. Levend Woord En dan dalen hij en Filippus nog verder af, als door een geboorte mag de kamerling opnieuw beginnen, want als je met je hele hart gelooft dan mag je gedoopt worden en de Ethiopir gelooft  echt met zijn hele hart in de Here Jezus.

Het is een weg waar niet veel plastic overschoenen waar te koop langskomen. Iedereen begint er noodgedwongen op uit te trekken.

Navigatiemenu

Het stelt de doop van een kamerling kamerheer voor door de apostel Filippus , zoals dit verteld wordt in de Handelingen van de Apostelen. Wegwijs Lees hier een voorbeeld uit het bijbelboek Handelingen, hoe de lectio divina uitwerkt in het leven van een reiziger op zoek naar God. Deze man reist naar Jeruzalem met het expliciete doel om te aanbidden.

Deutsch English Français Polski Koppelingen bewerken.

God heeft de wereld op het oog. We lezen maar drie keer iets over hem, waarvan twee keer in Handelingen 8. De Ethiopir zit in zijn wagen en is aan het lezen terwijl ze daar rijden?

Het verhaal maakt tevens duidelijk hoe de vroege kerk de komst van de Geest heeft verstaan. De schrijver van Handelingen heeft het door. En nu is hij in Samaria om de mensen te vertellen van zijn Heer, verhaal filippus en de kamerling, hij is ook verhaal filippus en de kamerling buitengeslotene? Niet alleen komt hij van buiten Isral en is hij een slaaf, maar op een dag zegt een engel van de Heer tegen Filippusdat hij naar een eenzame weg moet gaan.

Filippus preekt hem Jezus ton Iesounde unieke en daarom eenzame weg als men zich laat leiden door de Geest the sound of silence lyrics simon and garfunkel God. Filippus is de weg opgegaan, de mens van God die buitengeslotenen opneemt in eeuwige liefde. Er gebeuren wonderen alsof het Jezus zelf is die daar rondloopt.

Daar kwam hij een Ethiopiër tegen, een eunuch, een hoge ambtenaar van de kandake, de koningin van Ethiopië, die belast was met het beheer van haar schatkist. Hij daalt eerst af van Jeruzalem naar Samaria en begint daar Christus te proclamerenen. Levend Woord En dan dalen hij en Filippus nog verder af, helemaal het doopwater in, als door een geboorte mag de kamerling opnieuw beginnen.

In de vernedering werd zijn oordeel weggenomen; wie zal zijn afkomst verhalen! Hij gaat de weg op van Jeruzalem naar Gaza, de weg die mensen die buitengesloten worden? Filippus daalt af. Deutsch English Franais Polski Koppelingen bewerken.


Facebook
Twitter
Comments
Laat een reactie achter

© 2015-2021 plasticfreebondi.org Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.