2e pil vergeten na stopweek

Geplaatst op: 04.03.2021

Je kunt dan kiezen tussen een morning-afterpil of een koperspiraal als je zwangerschap wil voorkomen: Morning-afterpil Je kunt een morning-afterpil slikken. Maak een afspraak met je huisarts of gynaecoloog. Of ze hebben diarree gehad of overgegeven, waardoor de pil niet meer goed werkt.

Als je 2 of meerdere pillen bent vergeten te nemen in de 1e week van je pilstrip dag 1 t. Pil vergeten? Je kunt kiezen:. Bij de driefasenpil doorgaan met pillen van de laatste fase. Er zijn geen bijkomende maatregelen nodig. Hiermee kunnen we Thuisarts. Print E-mail.

Het komt een enkele keer wel voor dat schoenen wijder maken schoenmaker vrouw emotioneel of somber wordt van de pil, 2e pil vergeten na stopweek. Ook het spiraal, de ring en andere middelen beschermen. Je kunt de menstruatie uitstellen door de stopweek over te slaan en direct met de volgende strip door te gaan. Brochures Algemene brochure anticonceptie Anticonceptie na bevalling.

Wil je weten wat je moet doen als je de pil vergeten bent, hoe je van pil kan wisselen of wil je weten of je rekening moet houden met tijdzones als je op reis bent.

  • Kenmerken van de eenfase combinatiepil zijn: een strip met 21 pillen alle pillen hebben dezelfde kleur in elke pil zitten 2 hormonen: oestrogeen en progestageen in elke van de 21 pillen zit dezelfde hoeveelheid oestrogeen en progestageen éénfase betekent dat alle 21 pillen gelijk zijn tussen twee strips zit een stopweek 7 dagen dit is de meest gebruikte pil De adviezen hieronder gelden niet voor de pilstrip met 28 pillen, de meerfasenpil of de minipil. Dan ben je weer tegen zwangerschap beschermd.
  • In dit geval wordt de stopweek dus vervroegd.

U gaat naar uw apotheek

Gerelateerde artikelen Uw anticonceptiepil bevalt niet. Ben je een andere anticonceptiepil vergeten, zoals de minipil of de meerfasenpil? Ik ben 2 of meerdere pillen vergeten in te nemen tijdens week 2  Als je 2 of meerdere pillen bent vergeten te nemen in de 2e week van je pilstrip dag 8 t. De startdag is altijd op dezelfde dag van de week. Doe de check Vul de anticonceptie vergeten check in en ontdek makkelijk en snel wat je moet doen wanneer je jouw anticonceptie bent vergeten.

Neem gedurende vier dagen de placebopillen.

  • Pil in week 3 vergeten Heb je 1 pil of meerdere pillen vergeten? Gebruik je een zogenaamde twee- of driefasenpil, dan kan je bij het doorslikken alleen de pillen uit het laatste gedeelte van een strip gebruiken deze hebben een andere kleur.
  • Is er een pil die niet dikker maakt?

Belangrijk Nadat je de pil bent vergeten kan je menstruatie, eerder of later komen. Maak de pilstrip af. Vragen en antwoorden De meest gestelde vragen en de antwoorden vind je op de pagina FAQ.

Meer informatie of onduidelijkheden. Sommige medicijnen kunnen de werkzaamheid van 2e pil vergeten na stopweek pil verminderen.

Als je 1 dag te laat gestart bent met een nieuwe pilstrip ben je niet beschermd tegen zwangerschap. Wat te doen bij een vergeten anticonceptiepil? Neem de laatst vergeten pil alsnog snel in, binnen 12 uur na het normale tijdstip.

Ook kan het zo zijn dat je diarree hebt gehad of hebt overgegeven, omdat ook dit de betrouwbaarheid van de pil kan verminderen! Dan ben je nog net tegen zwangerschap beschermd. Dan ben je 2e pil vergeten na stopweek zwangerschap beschermd. Wat voor pil slik je. Het is mogelijk dat je daar al een antwoord vindt voor je probleem.

Pil met stopweek

Doe een zwangerschapstest als je in de stopweek niet of minder dan normaal ongesteld bent. Daarna nog minimaal 7 dagen de pil slikken, ook al is het einde van de pilstrip bereikt. Vul de anticonceptie vergeten check in en ontdek makkelijk en snel wat je moet doen wanneer je jouw anticonceptie bent vergeten.

Overweeg dan noodanticonceptie, 2e pil vergeten na stopweek. Voor zover we weten kan het geen kwaad om de pil route plannen meerdere adressen tomtom tijd zonder stopweek te blijven slikken. Bello Tel: 16 11 medewerker apotheekrijken. Heb je onbeschermde seks gehad in de afgelopen zes dagen en ben je te laat voor de morning-afterpil.

Is er een pil die niet dikker maakt. Ook het middel Hypericum Sint-Janskruid dat zonder recept te koop is, ben je niet langer beschermd. Pilpauze Als je pilpauze meer dan 7 dagen heeft geduurd, kan de werking van de pil verminderen.

Ik ben 1 pil vergeten in te nemen in week 2 (dag 8 t.e.m. dag 14)

Gebruik naast de pil ook een condoom de volgende 7 dagen dat je seks hebt. De volgende pil moet dan wel weer op de gewone tijd worden ingenomen. Meer informatie X.

Of ze hebben diarree gehad of overgegeven, dan is het advies: neem de laatst vergeten pil alsnog in en maak de strip af. Ook al wil dit zeggen dat je twee pillen tegelijk moet innemen. Ben je meer dan 3 pillen vergeten, waardoor de pil niet meer goed werkt.


Facebook
Twitter
Comments
Soleil 07.03.2021 09:52 Antwoord

Omdat de éénfasepil veruit de meest gebruikte vorm is van anticonceptie, is onderstaand advies gebaseerd op het gebruik van deze anticonceptiepil. Is er iets misgegaan met je condoom?

Salaheddine 12.03.2021 21:15 Antwoord

Gebruik de komende 7 dagen wel een condoom  als je seks hebt. Begin een nieuwe strip op de dag na de laatst werkzame pil.

Gerson 04.03.2021 19:52 Antwoord

Wanneer werkt de pil niet goed meer? Bespreek dit met een arts!

Laat een reactie achter

© 2015-2021 plasticfreebondi.org Rechten voorbehouden
Kopiëren en citeren is toegestaan bij het gebruik van een actieve link naar deze site.